Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο μικρός βάτραχος και το πηγάδι του

Ο μικρός βάτραχος και το πηγάδι του...
Μια ιστορία, μάλλον για... μεγάλους!


Ήταν μια φορά ένας μικρός βάτραχος, που ζούσε σε ένα χωράφι που είχε κι ένα πηγάδι. Θαύμαζε το χωράφι του, για τα χόρτα, για τα δέντρα, μα πιο πολύ για το πηγάδι του. 

Κάποια μέρα πέρασε από το χωράφι του ένας μεγάλος βάτραχος. Ο μικρός βάτραχος τον είδε κουρασμένο και του ζήτησε να καθίσει για λίγο να ξεκουραστεί. Πράγματι, ο μεγάλος βάτραχος κάθισε και ο μικρός βάτραχος τον κέρασε από αυτά που κερνάνε οι βάτραχοι όταν έχουν φιλοξενούμενους. Ο μεγάλος βάτραχος τον ευχαρίστησε και κάποια στιγμή έδειξε ότι ετοιμάζεται να φύγει. Τότε ο μικρός βάτραχος του ζήτησε να μείνει λίγο ακόμη, για να του δείξει το πηγάδι του. 

Πράγματι, ο μεγάλος βάτραχος, έμεινε και τον ακολούθησε μέχρι το πηγάδι του. Όταν φτάσανε εκεί, ο μικρός βάτραχος κατακόκκινος από ενθουσιασμό του είπε: «Να, αυτό είναι το πηγάδι μου». Ο μεγάλος βάτραχος, ήταν καταδεχτικός και με εγκάρδιο χαμόγελο του είπε ότι είναι το πιο ωραίο πηγάδι που είδε ποτέ. Ο μικρός βάτραχος ευχαριστήθηκε και τον ρώτησε που είναι το σπίτι του. «Στη μεγάλη λίμνη», του απάντησε ο μεγάλος βάτραχος. «Μεγάλη λίμνη, που είναι αυτό το μέρος;» ρώτησε ο μικρός βάτραχος. «Να, προς τα εκεί» έδειξε ο μεγάλος βάτραχος, «χίλια πηδήματα μακριά». «Μπορείς να μου περιγράψεις το μέρος σου, να το φανταστώ πώς είναι;» ρώτησε ο μικρός βάτραχος. «Να, είναι ένα μέρος με πολύ νερό». Τότε ο μικρός βάτραχος με μικρά πηδήματα έκανε έναν μικρό κύκλο γύρω από τον εαυτό του και ρώτησε: «έχει τόσο νερό;». «Όχι, έχει πιο πολύ νερό», απάντησε ο μεγάλος βάτραχος. 

Ο μικρός βάτραχος, με μικρά πηδήματα έκανε έναν μεγαλύτερο κύκλο γύρω από τον εαυτό του και ρώτησε: «έχει τόσο νερό;». «Όχι, έχει πιο πολύ νερό», απάντησε καταδεκτικά ο μεγάλος βάτραχος. Τότε ο μικρός βάτραχος, με μικρά πηδήματα έκανε έναν ακόμα μεγαλύτερο κύκλο γύρω από τον εαυτό του και ρώτησε: «έχει τόσο νερό;». «Όχι, έχει πιο πολύ νερό», απάντησε και πάλι καταδεκτικά ο μεγάλος βάτραχος. 

Τότε ο μικρός βάτραχος, με όσο μεγαλύτερα πηδήματα μπορούσε έκανε τον κύκλο του πηγαδιού του και ρώτησε: «έχει η μεγάλη λίμνη σου τόσο νερό;». «Όχι, έχει πιο πολύ νερό», απάντησε ήρεμα ο μεγάλος βάτραχος. Τότε ο μικρός βάτραχος όλο θυμό του είπε: «Λες ψέματα, κανένα μέρος δεν έχει πιο πολύ νερό από το πηγάδι μου!».


Πατάμε γερά άραγε στα πόδια μας, σε αυτό που είμαστε δηλαδή, ή μήπως κρατιόμαστε από τα... δεκανίκια μας, με άλλα λόγια από ό,τι έχουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου